Våra butiker har öppet hela påsken!
Vi har allt du behöver för att ge din uteplats nytt liv!!
Vipphortensia är bland de vackraste växterna i höstträdgården. Denna prydnadsbuske är både tålig och förhållandevis enkel att lyckas med, och den bjuder på en imponerande blomsterprakt från sensommaren och långt in på hösten.
Upptäck skönheten i jätteverbenan: en härlig sommarblomma som kräver minimalt med underhåll. Dess torktålighet och förmåga att locka till sig bin och fjärilar gör den till en perfekt färgklick i trädgården. Läs vidare för att lära dig allt om dess prakt och hur du kan odla den själv!
Nu är Årets Pelargon äntligen avslöjad och det blev den vackra Summer Twist Rose!
Våren närmar sig och det har blivit dags väcka dina medelhavsväxter från vinterdvalan. Vi går igenom allt från näring och ljus till omplantering och utplacering.
När våren kommer vill vi gärna dekorera entrén, verandan och trappan med vårens favoritväxter, färgglada dekorationer och krukor. Här är våra bästa tips!
Det sprakar i bålpannan medan snön dalar ned. På det, som om sommaren är en italiensk piazza full av prunkande krukor framför växthuset, har Anniken nu gjort plats till en bålpanna. Här kan familjen njuta av värmen från flammorna under den stämningsfulla ljusslingan, medan trädgården är iförd sin vita vinterskrud.
Att uppleva ett körsbärsträd som går i blom är en upplevelse man sent glömmer. Det är verkligen magiskt att stå under de blomstrande grenarna och blicka upp mot trädkronan och himlen.
Tulpaner, pingstliljor, allium, gladiolus, liljor och scilla. Lökväxterna är många och vackra. Men vad är egentligen skillnaden mellan vårlök och höstlök och hur och när ska de sättas? Här gräver vi oss djupare ner i lökarnas värld.
Denna härliga, pigga, färgglada och tåliga vårblomma är en av de första vi kan plantera ute i krukor och balkonglådor på våren. Pensén tål ner till 5 minusgrader och även fast den nickar lite av kylan så kvicknar den snabbt till igen när solen tittar fram.
Ljuvligt doftande, vacker och en riktig fjärilsmagnet. Få blommor är så älskade som just lavendel – eller så pass användbara. Här tipsar vi om på hur du kan ta tillvara på denna fantastiska blomma.
Terrakottakrukor är ett utmärkt val för dig som prioriterar krukor som är bra för både växterna och för miljön. Lär dig mer om denna tusenåriga tradition där man omsorgsfullt bearbetar lera och formar krukor.
Efter en lång och kall vinter finns en stark längtan efter grönska och blommande växter, tyvärr kan enstaka frostnätter ställa till det även under våren. Som tur är finns det blommande växter som tål det ostadiga vädret – här tipsar vi om några.
När nätterna blir kyligare och frosten närmar sig är det dags att ta in medelhavsväxter som fikon, citrus- och olivträd. Men det räcker inte med att bara ställa in dem, de vill ha en vinter som liknar den vid medelhavet. Här berättar vi hur du med enkla medel får till subtropiska förhållanden.
Varför inte låta en del av naturens vardagsdramatik utspela sig i din trädgård - bjud skogens alla småfåglar på mat! Det är fascinerande, spännande, underhållande och, för vissa småfåglar, en livsuppehållande åtgärd att mata dem under årets kalla period.
En häck behöver regelbunden skötsel för att hålla sig fin och jämn. Men när är det bäst att klippa den? Läs mer här för att lära dig allt om att trimma och sköta din häck.
Tror du att blommorna i trädgården vissnar för snabbt? Då är det dags att prova att klippa bort vissna blommor - metoden som förbättrar och förlänger blomningen.
När sommarblommorna har vissnat och kylan kommer, kan du fortfarande njuta av växter som tål en frostig natt eller två. De gnistrar vackert med iskristaller och ger trädgården en magisk känsla. Plantera dem tillsammans med vintergröna juveler som du kan lysa upp under julen, eller i en vacker kruka vid entrén.
Efter många resor till Frankrike och Spanien visste Anniken och hennes familj att de ville föra den härliga och avslappnande medelhavskänslan vidare in i sin trädgård. Följ med oss på en rundtur i en doftande och solälskande utomhusmiljö i Holmestrand.
Se om de härliga dagarna på hösten och gör balkongen, terrassen och entrén fin med vackra höstblommor. Det finns många fina växter i varma, dämpade färger som passar bra i terrakottafärgade, svarta och grå krukor. En kombination av vitt och grönt passar också bra för hösten.
När hösten närmar sig och nätterna blir kallare är det lätt att tro att trädgårdssäsongen är över, men ingenting kunde vara längre från sanningen. Hösten är den perfekta tiden att plantera nya perenner, buskar och träd. Även frön kan dra nytta av att planteras på hösten.
Bra växter i krukor kan dekorera och bidra till ökat välbefinnande både utomhus och inomhus. Läs våra tips för lyckad krukväxtplantering.
Vårlökar planteras på våren och blommar på hösten, de utgör således ett färgstarkt avslut på växtsäsongen. Här tar vi en titt på populära sorter samt skötsel- och planteringsråd.
Om du vill ha ett grönt tak är sedumtak, ett tak fyllt av suckulenter som tål vårt klimat, en bra lösning! Stora tak bör läggas av proffs, men mindre tak kan du gott och väl lägga på egen hand. Kanske har du en bod eller ett litet garage som du vill ge grönt liv?
Få en fin häck som skyddar mot insyn, ger trädgården liv och form, eller tar andan ur alla besökare med sin vackra blomning. Här får du tips på olika häckväxter och hur du planterar dem för att få ett snyggt resultat.
Fruktträd har en given plats i våra trädgårdar och har även börjat ta plats på balkonger och uteplatser. Det finns många härliga sorter att välja på, även familjeträd dvs. ett träd med flera olika sorters äpplen eller päron.
Bär är lätta att odla och en fröjd att skörda från trädgården och balkongen. Många är också riktiga vitaminbomber som får vattnet att rinna i munnen bara vid tanken på dem.
Medelhavsväxter som olivträd, citrus, fikon och palmer ger oss ett exotiskt och härligt inslag på terrass, uteplats och balkong. Populariteten hos dessa växter har ökat de senaste åren och utbudet har följt med.
Visst är det härligt att skapa planteringar i trädgården? Men på samma gång kan det kännas jobbigt att behöva gräva upp grässvålen och skyffla jord. Här får du trädgårdsmästaren och -inspiratören Malou Augustins tips på hur du kan göra en ny plantering helt utan att behöva gräva!
Vår och höst är en utmärkt tid att dela på fleråriga plantor som vuxit sig för stora. De mår inte bara bättre, du får dessutom nya småplantor som ser ut som moderplantan. Här berättar vi mer om hur du effektivt delar dina växter.
Ibland kan det vara lite knepigt att få till en blomsterrabatt som blommar oavbrutet en hel säsong – men med rätt valda perenner blir det lättare. Här tipsar vi om perenner som blommar länge och ger förslag på en långblommande rabatt i rosa, vitt, lila och blått.
Haka på trenden och anlägg en "Potted Garden" – en så kallad krukträdgård.
Vi behöver bin och andra insekter för att växter och grödor ska bli pollinerade. Dessvärre har bina länge haft det svårt, men som tur är kan du göra skillnad och hjälpa bina på traven. Börja med att plantera växter som bina älskar!