Våren och utomhussäsongen är igång!
Vi har allt du behöver för att ge din uteplats nytt liv!!
Pionsläktet består av cirka trettio olika arter av såväl fleråriga halvbuskar som örter. Pionerna har med åren samlat på sig ett flertal smickrande smeknamn så som ”blommornas konung” och ”kungens ministrar”.
Syrenbuddlejan är en av höjdpunkterna i vilken trädgård den än växer i. Inte bara är de vackra och ståtliga växter som kan nå enorm storlek och omfattning, de är också växter som doftar alldeles underbart. Denna växt kallas också många gånger, med all rätt, för fjärilsbuske eftersom det är få andra växter som kan konkurrera med den attraktionskraft som syrenbuddleja har för fjärilar.
En rododendronrabatt är en fantastisk syn på våren. Genom den stora variationen av höjd och färg, passar rhododendron in i många trädgårdar och anläggningar. Rododendron är speciellt vackra om man placerar flera tillsammans i en grupp.
När nästan allting blommat ut under sensommaren och hösten står den vackra hortensian i full blom, nästan som om den bara väntat på att få göra sin egna storslagna entré. Färgstark och imponerande är den en blomma väl värd att satsa på!
Hur mycket vatten är lagom? Det beror på växten, jorden, placeringen och årstiden. Här får du våra bästa tips och råd för att lyckas med vattningen av dina krukväxter inomhus.
Vipphortensia är bland de vackraste växterna i höstträdgården. Denna prydnadsbuske är både tålig och förhållandevis enkel att lyckas med, och den bjuder på en imponerande blomsterprakt från sensommaren och långt in på hösten.
Dahlia är älskad och beundrad – och det är lätt att förstå varför. De finns i massor av magnifika färger och former, och du kan faktiskt äta själva knölen. Här berättar vi mer om denna underbara blomma och hur du kan lyckas med den.
Upptäck skönheten i jätteverbenan: en härlig sommarblomma som kräver minimalt med underhåll. Dess torktålighet och förmåga att locka till sig bin och fjärilar gör den till en perfekt färgklick i trädgården. Läs vidare för att lära dig allt om dess prakt och hur du kan odla den själv!
Vi vet att det är roligt att odla och att hemodlade grönsaker smakar fantastiskt, men när matpriserna skjuter i höjden har du ännu en bra anledning att sätta spaden i jorden. Här är grönsakerna som är värda att odla själv.
Trött på att klippa gräset? Satsa på en köksträdgård istället – den ger inte bara färska grönsaker, utan hjälper även småfåglar, fjärilar och bin.
Våren närmar sig och det har blivit dags väcka dina medelhavsväxter från vinterdvalan. Vi går igenom allt från näring och ljus till omplantering och utplacering.
Till påskhelgen är det trevligt att göra vårfint. Ställ en fin påskgrupp i vardagsrummet eller på middagsbordet, och pynta med härliga lökväxter, färgglada krukväxter och snittblommor.
Återvinn i påsk! Ägg, blommor och mycket mer kan göra nytta igen för växter både inomhus och i trädgården. Här är tipsen som gör påsken mer hållbar.
Namnet i sig självt säger egentligen ganska mycket om denna ståtliga vårblomma, som när den odlas här i Norden blommar just mellan april och maj, det vill säga runt påsken.
Snön är borta och småfåglarna kvittrar – våren är officiellt här. Rensa och beskär i din trädgård och låt de första vårblommorna få ta plats i rabatter och pallkragar. Småblommig tête à tête är vacker att dekorera med, liksom penséer, pelargoner, violer och tulpaner. Inled våren utomhus!
Börjar det bli dags att byta ut utemöblerna på uteplatsen? Eller kanske har du byggt en ny uteplats som du ska inreda för första gången. Vi går igenom olika material, underhållsbehov, tillbehör och liknande för att du ska få en bra grund att stå på när du gör ditt val.
Påskliljor ger en känsla att våren är på väg och skapar en härlig påskstämning. Använd den som en krukväxt inomhus, som en vårblomma utomhus och som en snittblomma.
Påsken är den första riktiga blomstertiden och en perfekt tid att börja njuta utomhus. Plantera frosttåliga lökar i vårkruka och dekorera med gula påskliljor och tulpaner.
Med korrekt skötsel och vinterförvaring maximerar du livslängden för dina utemöbler, och minimerar samtidigt behovet av underhåll. Det behövs ingen stor insats för att trädgårdsmöblerna ska se fina ut år efter år.
Odla egna grönsaker, kryddor och bär på ett smidigt och lättskött sätt i pallkragar. Placera din pallkrage i trädgården, på terrassen eller på balkongen.
Grillen är uteplatsens samlingspunkt. Men ska du välja en gasolgrill, kolgrill eller elgrill? Läs våra tips på vad du ska tänka på när det är dags att välja grill.
När våren kommer vill vi gärna dekorera entrén, verandan och trappan med vårens favoritväxter, färgglada dekorationer och krukor. Här är våra bästa tips!
Med rätt verktyg, gödning och skötsel blir drömmen om en frisk och grön gräsmatta verklighet. Såhär tar du hand om din gräsmatta och håller den i gott skick året runt.
Regn, snöslask eller vacker pudersnö? Marsvädret är ofta lite svajigt. Som tur är går det ändå att smygstarta våren, för när ljuset vänder åter är det hög tid att börja förså.
Den är trendig, slående vacker, lättskött och finns i flera spännande färgkombinationer och varianter. Vad med kan du önska av en grön växt?
Det sprakar i bålpannan medan snön dalar ned. På det, som om sommaren är en italiensk piazza full av prunkande krukor framför växthuset, har Anniken nu gjort plats till en bålpanna. Här kan familjen njuta av värmen från flammorna under den stämningsfulla ljusslingan, medan trädgården är iförd sin vita vinterskrud.
Orkidén är en exotisk, flerårig ört som finns i nära 25 000 olika arter. Med upprätta stjälkar och blommor i klasar är det en växt som skiljer sig från mängden. Det finns en myt om att orkidéer är kräsna och svåra att sköta – men sanningen är tvärtom att blomman är otroligt lättskött. Lär dig hur du lyckas med din orkidé här!
Att uppleva ett körsbärsträd som går i blom är en upplevelse man sent glömmer. Det är verkligen magiskt att stå under de blomstrande grenarna och blicka upp mot trädkronan och himlen.
Årets trender handlar om naturligt material och kreativa kombinationer som ger ditt hem en personlig känsla med mycket karaktär.
Juli, augusti och september (JAS) är bra beskärningsmånader för de flesta buskar och träd i trädgården. Då är växten i full tillväxt och vi kan se hur växtens form ser ut med löv. För de sorter som kallas ”blödare” är det i princip den enda tiden på året som det passar att beskära.
Är du nybörjare när det gäller trädgårdsarbete eller misstänker att du saknar gröna fingrar? En planteringslåda - eller pallram - är ett superenkelt och roligt sätt att komma igång. Här är de enkla tips som får dig att snabbt och enkelt få grönt på tallriken.
Håll trädgården i trim och rabatten prunkande! Med rätt redskap blir det lättare att få trädgården precis som du vill ha den.
Svenskar är mer intresserade av inomhusväxter än någonsin och störst är intresset för lättskötta växter. Vi vill gärna skapa harmoniska och naturliga inomhusmiljöer med gröna växter, samtidigt som det för många svenskar behöver vara växter som är förhållandevis enkla att sköta.
Besväras du av torr luft inomhus? Då kan du prova att placera ut växter i hemmet som höjer luftfuktigheten.
Beskär dina växter efter en viss form eller storlek, eller för att få en större skörd eller fler blommor. Fruktträd som äpplen och päron är bara att beskära regelbundet för att de ska ge bästa möjliga skörd. Andra buskar och träd kan vi beskära mer sällan för att föryngra och jämna till.
Det finns gott om växter som odlas enbart för deras skönhets skull. Mönster, färger och former ger oss njutning på flera sätt och när det gäller släktet kalatea är de verkligen inget undantag.
Sida 1 av 7
Du har sett 36 av 223 produkter