Behöver du hjälp? Fråga mig!
För att det ska växa ordentligt behöver plantor en bra och näringsrik jord – men uttjänt jord i pallkragar och krukor behöver inte slängas, den kan lätt bli som ny inför årets odlingar. Här är tipsen som sparar både arbete och pengar.
När du sår frön och odlar ätbara växter är det några saker du bör ta hänsyn till för att få friska och starka växter. Rätt jord vid rätt tidpunkt är en av de viktigaste sakerna.
Alla växter behöver näring för att växa, en del mindre, andra mer. Men vad är egentligen skillnaden mellan olika sorters djurgödsel? Här tittar vi närmare på det och hur det kan få växterna att frodas.
Bra jord och gödsel är a och o för att få sunda, friska och fina växter över hela säsongen – oavsett om du planterar rakt ut i rabatten, i krukor eller i pallkragar.
God jord och näring är alfa och omega för både gröna och blomstrande inomhusväxter. Eftersom växterna står i krukor är de helt beroende av att vi ger dem det de behöver för att trivas.
Vill du skapa jordförbättring av dina matrester? Då är det en bra idé att kompostera med bokashi-metoden. Det är en japansk metod för att omvandla matavfall till näringsrik jord. Lär dig allt om bokashikompostering här!
Trots att jord och mull är något av det mest finurliga som finns är det inte svårt att göra sin egen, och det blir ett fint komplement till köpjorden. Här är några av metoderna som omvandlar höstens löv och gräsklipp till rent trädgårdsguld.